Modul 3 (uge 43-46)

I tredje modul vil vi særligt arbejde med at få gode vaner, lære at singletaske, bevæge os langt ind i Guds ord og slutte fred med os selv og Gud.

Tiltrængt!
“Min tro er blevet styrket. Jeg har lært nye mennesker at kende. Jeg er blevet klogere på Gud. Jeg har fået 5 gode måneder på et tidspunkt i mit liv, hvor det var tiltrængt” 

Simon Holm, elev E22

Fællesfag i modul 3

Liv i Troen

I faget ser vi på nogle af de essentielle erkendelser i den lutherske tradition, som vi mener at kunne berige hele kristenheden med. I dette modul er det korsteologi og nadveren. Begge temaer er som en slags prismer, man kan se hele sin kristentro igennem. Synet på korsteologien og på nadveren spalter og hjælper til at forstå hele sin kristne tro.

6 x 2 lektioner

Temadage

På en række temadage vil vi arbejde tværfagligt eller tematisk med vigtige emner for både troen og livet. Det er dage, som har overskrifterne:

  • Mission i Danmark
  • Foreningsmarked
  • Kreamaraton eller vandreretræte

Det Gamle Testamente – historien

Fortsat fra modul 2.

Evangelier

Fortsat fra modul 2.

Romerbrevet

Fortsat fra modul 2.

Troens stier

Fortsat fra modul 2.

Identitet

Undervisningen i identitet handler om den personlige identitet. Her får du indsigt i, hvem du er som person, når der blandt andet arbejdes med emner som temperamenter, selvværd og selvtillid. Vi arbejder med, hvad det betyder for os  at være en del af et fællesskab, og vi tager temaer som singleliv, parforhold, køn og seksualitet op. Undervisningen er hele vejen båret af at forstå sig selv ud fra et grundlæggende kristent menneskesyn.

18 x 2 lektioner gennem hele kurset

Højskoleaftner

Hver onsdag aften er der højskoleaften. Her er der fokus på fællesskab, samtale, spørgsmål og debat. Nogle gange får vi besøg af mennesker med en tankevækkende livshistorie eller en brændende hjertesag.

2 lektioner hver onsdag aften

Valgfag i modul 3

Boldbasis

Her får du en introduktion til kendte og mindre kendte hold-boldspil. Prøv fx Flagfootball, Kinball eller Street Håndbold. Og så vil vi opfinde vores helt egne boldspil og prøve dem af på hinanden.

8 x 4 lektioner

Go Creative

I GO Creative er leg, forsøg, sjov, alvor og nysgerrighed kodeord. Hvis du vælger GO Creative,  vil du komme til at prøve kræfter med akrylmaling, tegning, linoleumstryk og akvarel. Gennem disse udtryk vil vi arbejde med at bearbejde det, der fylder eller undrer dig lige nu. At arbejde kreativt kan være et møde med sig selv og med Gud.

8 x 4 lektioner

Sammenspil og lovsang

I dette valgfag vil vi spille en masse musik! Dette er det “store” sammenspilsfag hvor vi primært bruger tid på at dygtiggøre os ved at spille musik sammen. Det meste af undervisningen vil være praktisk orienteret, hvor du får lov at blive udfordret og får mulighed for at dygtiggøre dig med din sang og dit instrument i en rytmisk band-kontekst. Så hvis du ønsker at forbedre dig musikalsk og på dit instrument/sang, så er dette muligheden for at arbejde med netop det.

8 x 4 lektioner

Bæredygtighed og grøn teologi

Som kristne har vi den stærkest tænkelige motivation for at engagere os i kampen for at passe på vores klode. Vi er nemlig overbevist om, at det er en bundet opgave, vi har fået af Skaberen. I Guds historie, som den udfolder sig i Bibelen, møder vi et udfordrende og inspirerende syn på naturen og vores rolle i naturen som mennesker, skabt i Guds billede. I faget får du spændende oplæg ud fra Bibelen og muligheder for at være aktiv og bruge kroppen.

8 x 4 lektioner

Kor

Fire formiddage med skøn korsang og mulighed for at forberede vellydende bidrag til åben scene og måske gallafesten.

4 x 4 lektioner

Grav dybere

I dette fag får du mulighed for at fordøje, bearbejde og fordybe dig i et selvvalgt emne med udgangspunkt i Bibelen. Det kan være en bog i Bibelen eller et tema, eller måske bygger du Salomos tempel i miniformat. Din indsats fører til et produkt, måske en andagt, en podcast eller et kunstnerisk udtryk efter eget valg.

4 x 4 lektioner

Nådegaver

I dette fag vil vi gå på opdagelse i, hvad Det Nye Testamente lærer os om nådegaver, hvad nådegaveudrustning betyder for vores tjeneste, og hvilke nådegaver vi hver især er udrustet med.

4 x 4 lektioner

MTB

Du kommer til at modtage basal introduktion til mountainbike, hvorefter du udfordres af de danske skove og vegetationer. Navigation bliver her en integreret del. Introduktion til GPS-navigation, kortlæsning og sporløs færden, er derfor selvskrevet.

4 x 4 lektioner

Sangskrivning/komposition

Meget af undervisningen vil være bygget op af mindre øvelser, hvor I selvstændigt eller i hold skal løse bestemte opgaver. Der vil være god tid til at skrive sange og komponere selv eller i hold, og faget vil til sidst ende ud i, at du arbejder med din helt egen sang(e) eller komposition(er).

4 x 4 lektioner

Kreaprojekt/skriveværksted

Her er der mulighed for selvstændigt at arbejde med et kreativt projekt eller en kreativ skriveproces. Her vil vi gå på opdagelse. Her kan indtryk blive til udtryk. Du kan enten gå på opdagelse i dit kreative udtryk, eller du kan se på, hvad ord kan. Lege med dem og undersøge dem. Speedskrivning, digte, ordlege, essays, dagbogsnotater, iagttagelser.

4 x 4 lektioner

Trosforsvar

Dette valgfag klæder dig på til mødet med mennesker, som stiller sig kritisk over for din tro. Du vil få værktøjer, så du kan give relevante svar, når der stilles kritiske spørgsmål. Samtidig vil du blive introduceret til væsentlige argumenter for kristendommens troværdighed.

4 x 4 lektioner

NB: Opdateret 18.04.2023 – ret til ændringer forbeholdes. 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.