Faciliteter og dagligdag

Må vi give en rundvisning?

Tag VR-brillen på og vær med, når vi spiller volley, øver i musik eller hygger i dagligstuen.

Du kan også orientere dig med musen, imens vi giver en virtuel rundvisning på skolen. Bare tryk på billedet, træk med musen og orienter dig undervejs.

Kollegiet

Du får et møbleret værelse, hvor du har bad og toilet for dig selv eller fælles med din nabo. Sidstnævnte værelser egner sig fortrinligt til et ægtepar evt. med et spædbarn.

Der står tekøkken og vaskerum til din rådighed på skolens kollegium, hvor værelserne er samlet.

Skolens faciliteter

Børkop Højskole er veludstyret med undervisningslokaler, indbydende daglistue og stor, lys spisestue. Mange steder rundt på skolen er der mulighed for at udfolde sig musisk på flygel, kirkeorgel eller elguitar. Eller med bordtennis, billard eller bordfodbold, hvis du er mere til det.

Udendørs er der beachvolleybane, lukket bålhytte, vildmarksbad og sauna i en skøn park ned til byens å. Det er muligt at køre en tur i skoven på skolens mountainbikes eller fange aftensolen på Vejle Fjord fra en af skolens kajakker.

Indendørs står hallen, biblioteket, andagtsrum og tv-stue til din rådighed. Her er også dagligstuer med aviser og brætspil.

Omgivelserne

Skolen ligger i naturskønne omgivelser med gode muligheder for gå- eller løbeture og udflugter på cykel eller i bil. Her kan du hurtigt komme til Munkebjergskovene, Brejning lystbådehavn eller sandklitten og badevandet ved Hvidbjerg.

Transport

Børkop Højskole ligger 100 meter fra Børkop Station, hvorfra der er direkte adgang til hovedlinjen fra Aalborg til København.

Dagligdagen

Dagen starter med tag-selv morgenmad og morgenandagt. De fleste dage er der undervisning ind til middag. Efter en pause over middag, er der igen undervisning inden aftensmaden. Om aftenen er der 2 timers stilletid til brug for dig selv. Dagens program slutter med andagt, kaffe og frit samvær.

Onsdag skiller sig ud fra de andre ugedage, da der er højskoleaften hver onsdag. Denne er en obligatorisk del af undervisningen.

I løbet af dagen er der praktiske opgaver som rengøring, opvask og madlavning, hvor hver får tildelt sin opgave.

Læs mere om mad og måltider her.

Weekends

Der er et frivilligt program de fleste wee­kends. 2-3 gange pr.  kursus har vi hjemrejseweekend, hvor der ikke er program. Enkelte weekends kan der være obligatoriske aktiviteter og/eller undervisning.

Vi har også …

Alle får tilbud om at deltage i en små­grup­pe en gang ugentligt. En lærer er tilknyttet smågruppen og vil støtte jer i at få udbytte af samlingerne med samtale, bibelstudie og bøn.

I de elevstyrede fordybelsesgrupper kan I arbejde videre med områder fra undervisning eller værksteder, som I gerne vil mere i dybden med.

Undervejs i forløbet vil der være forskellige arrangementer såsom Åbent Hus, filmaftner, besøg hos lærerne mv.

Kom med og se, hvordan eleverne på Børkop Højskole adventshygger en weekend i december.

Vil du se meget mere dagligdag?

Følg med på vores sociale medier: facebook, instagram eller youtube

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.