Højskoleliv

Fællesskaber, pauser, samtaler, måltider, stilletider, fester, fællessang, oplevelser. Højskole er langt mere end fag og undervisning. Alt det, der foregår i fællesskabet er med til at skabe relationer, som varer i mange år.

Dagligdagen

Morgen og aften er der andagtssamling – mandagen aften i udvidet form som mandagslovsang, og onsdag som højskoleaften, hvor der ofte er en eller flere gæster, som medvirker. Du får mulighed for at stå for en eller flere af aftenandagterne, men det er frivilligt. Der er naturligvis undervisning i løbet af dagen, men der er også tid, både eftermiddagen og om aftenen, til alle de ting, du har lyst til at lave, som ikke er skemalagt.

Alle har en morgentjans med rengøring eller småreparationer ude eller inde. Desuden bidrager du enten til madlavning, i elevrådet eller i skolens SoMe-udvalg.

Der er 2 timers stilletid på alle hverdage, så du er sikret muligheden for kvalitetstid sammen med Gud!

Holdet vælger et elevråd, og det kan tage initiativ til fester, indsamling, lovsangsaftner osv.

Mad og måltider

Vi spiser godt på Børkop Højskole. 6 måltider om dagen. Middagen er god og velsmagende hverdagsmad med brød og grøntsager eller salat. Aftensmaden er rugbrød med pålæg og lune retter. Og så er der formiddagskaffen – altid med lunt brød. I er med til at vælge middagsmaden uge for uge. Her taler vi om en sund og ernæringsrigtig sammensætning af kosten og følger de officielle kostråd: Spis varieret, spis mindre kød, spis fisk 1-2 gange om ugen. Én dag om ugen serveres en vegetarret, og har du behov for diætkost, tilbereder vi dette i dialog med dig.

God hverdagsmad med grønt – også til festlige anledninger

Faciliteter

Her kan du læse mere om skolens faciliteter.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.