Modul 4 (uge 47-51)

I fjerde modul vil vi særligt arbejde med kaldet, valgfrihedens tyranni og modet til at prioritere.

Udbytte over al forventning

“Jeg har fået flere gode venner, et fantastisk fællesskab, skøn smågruppe og tillid i troslivet til Gud! Jeg har lært meget mere end jeg havde turde håbe på, og der har ingen tvivl været om, at jeg har følt mig velkommen til hver en tid af lærerem, pedeller, kontoret og mine medkompanjoner. En sand fornøjelse, som jeg kun kunne ønske enhver anden!” 

Amalie Danielsen, elev E22

Fællesfag i modul 4

Etik

Hvad er Guds vilje med dit liv, og hvad er rigtigt og forkert? Der bliver sat fokus på Guds vejledning ift. relevante områder, som du er med til at vælge. Det kan f.eks. være genmanipulation, abort, dødshjælp, penge eller menneskesyn.

8 x 2 lektioner

Liv i troen: Karriere og livsroller

De forskellige roller og funktioner vi udfylder i løbet af vores liv, kalder på al vores engagement og evne. Her udfoldes den største del af vores liv – og Gud er med i det! Men hvordan tjener vi Gud med vores evner og i de opgaver og ansvar, der bliver vores hen ad vejen? Og kan vi måske lære noget om, hvor Gud ønsker, at vi skal tjene ham?

2 x 4 lektioner

Temadage

På en række temadage vil vi arbejde tværfagligt eller tematisk med vigtige emner for både troen og livet. Det er dage, som har overskrifterne:

  • Adventstemadage
  • Venskab med Frederik Svinth
  • Elsk Børkop eller Bushcraft-tur med overnatning

Højskoleaftner

Hver onsdag aften er der højskoleaften. Her er der fokus på fællesskab, samtale, spørgsmål og debat. Nogle gange får vi besøg af mennesker med en tankevækkende livshistorie eller en brændende hjertesag.

2 lektioner hver onsdag aften

Valgfag i modul 4

Tal om tro

Tre formiddage tager du i dette valgfag på besøg hos kristne med lang livserfaring. I nogle gode rammer får I en samtale om livet som kristen. Det bliver både en trossamtale og et generationsmøde.

3 x 4 lektioner

Johannes’ Åbenbaring

Johannes’ Åbenbaring  er en bog, som kan være svær at forstå på egen hånd. Men her vil vi gennemgå dens overordnede budskab og særligt arbejde med udvalgte afsnit. Den handler om de sidste tider, tegnene på Jesu genkomst, det kristne håb, Antikrist, forfølgelse, hvad der sker efter døden og den nye jord. Og meget andet!

3 x 4 lektioner

Elsk Børkop

Vi vil skabe kontakter til indbyggere i Børkop, der kan trænge til en hjælpende hånd. Det kunne være i børnehaver, i ældreboliger, på plejehjem, hos udsatte familier eller blandt nydanskere. Vi vil øve os i at identificere behov i lokalsamfundet, møde mennesker, hvor de er, og respektfuldt vise næstekærlighed i praksis. Tre formiddage i diakoniens tegn.

3 x 4 lektioner

Parforhold

At få et parforhold til at fungere kræver dedikation, samarbejde og flere forskellige kompetencer. I dette fag undersøger vi, hvordan et sundt parforhold ser ud. Vi vil lave øvelser, som styrker kommunikation og konflikthåndtering. Vi vil arbejde med forskellige syn på parforhold, med kærlighedssprog og seksualitet. Du kan vælge faget, uanset om du er single eller i et forhold.

4 x 4 lektioner

Åbent værksted – keramik

Her er muligheden for at få en intro til keramik i vores veludstyrede værksteder. Vi kommer ind på de grundlæggende teknikker og værkstedskendskab. Vi vil komme ind på formgivning og basale teknikker. Vi kommer til at arbejde med udtryk, så keramikken også bliver et sted, hvor indhold er i fokus.

4 x 4 lektioner

Nådegaver

I dette fag vil vi gå på opdagelse i, hvad Det Nye Testamente lærer os om nådegaver, hvad nådegaveudrustning betyder for vores tjeneste, og hvilke nådegaver vi hver især er udrustet med.

4 x 4 lektioner

Bushcraft

Vi vil se nærmere på det for tiden meget populære fænomen bushcraft. Vi vil dykke ned i vigtige elementer så som det gode bål, den gode shelter, den gode tipi, primitiv madlavning og overnatning i det fri. Faget vil være meget ‘hands on’, vi skal mærke og erfare på egen krop.

4 x 4 lektioner

Videoredigering

Vi skal lege med kamera, filmteknikker og redigeringssoftware. Vi skal lave små filmprojekter, mens vi udforsker og leger med film- og redigeringsprocessen. Vi vil konkret udforske forskellige film- og klippeteknikker, og vi vil tale om opbygningen/drejebogen for vores film. Vi vil også prøve at filme med drone og lege med denne ekstra dimension i vores film.

4 x 4 lektioner

Sjælesorg

Sjælesorg handler om at være til stede i en andens liv som menneske og som kristen. Både som medmenneske og som medkristen. Hvis det skal lykkes, må man samtidig kende sig selv, sine egne begrænsninger og sine styrker. I faget vil du få en introduktion til sjælesorg som disciplin, og vi vil også gennem forskellige øvelser øve os i at være til stede i andres liv med empati og med det håb, vi har i troen på Jesus Kristus.

4 x 4 lektioner

Diakoni

I dette fag skal vi undersøge, hvad der ligger i dette lidt underlige fremmedord, diakoni, og hvorfor det egentligt er vigtigt. Vi skal tilmed se, hvordan vi som kristne kan svare omsorgsfuldt på den klage, der lyder fra verden. Det gør vi ved selv at øve os på at praktisere diakoni, få undervisning om det og, sidst men ikke mindst ved at tage ud og møde spændende mennesker, der kan give os nye vinkler på emnet.

4 x 4 lektioner

Forkynd for børn

At få lov til at række det bedste, man selv har fået, videre, er noget af det største og mest meningsfulde, man kan foretage sig. Hvis du vælger dette valgfag, vil vi fokusere på mulighederne, glæderne og velsignelsen, der ligger i at forkynde for børn. Vi vil dele vores erfaringer fra vores egen oplæring og vores møder med voksne, der har forkyndt for os. Hvad er vigtigt, og hvorfor er det vigtigt? Hvad virker, og hvorfor virker det? Vi vil arbejde med konkrete situationer, og er der mulighed for at prøve det af i praksis.

4 x 4 lektioner

NB: Opdateret 18.04.2023 – ret til ændringer forbeholdes. 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.