Modul 3: Fordybelse

I modul 3 er det tid til at lande de mange indsigter og udsigter, som eventyret har bragt med sig. Men også tid til at omsætte indsigt og udsigt til handling. Du kan enten tage dig selv på retræte og vende dig indad, eller du kan tage ud med det gode budskab og berige andre unge gennem forkyndelse og undervisning.

Fred som kun Gud kan give

Gennem stilheden har jeg oplevet at blive flyttet fra tanker om perfektionisme, forventningspres og travlhed til at blive fyldt af en ro, en fred. Ikke hvilken som helst fred. En sjælefred, som kun Gud kan give, når jeg søger ham og giver ham plads i stilheden.

Mathilde Kruse Madsen, elev F18

Som i modul 1 kommer en del af undervisningen til at foregå på tværs af vores to kurser PASSION og Lovsangsskolen. Og der vil på en række temadage blive arbejdet tværfagligt.

Fællesfag i modul 3

Tværfaglige temadage

På en række temadage vil vi arbejde tværfagligt eller tematisk med vigtige emner for både troen og livet. Det er dage, som har overskrifterne:

  • Mission i Danmark
  • Foreningsmarked
  • Elsk Børkop
  • Tværkirkelighed
  • Gud og grønne skove
  • Helligånden
  • Venskab

Bibellæsning – E100

Gennem læsning af de vigtigste 100 tekster i Bibelen vil vi i løbet af foråret få et billede af Bibelens røde tråd. Forløbet giver mulighed for at vælge mellem forskellige bibeloversættelser og du kan enten vælge at læse eller at lytte dig gennem bibelafsnittene.

Højskoleaftner

Hver onsdag aften er der højskoleaften. Her er der fokus på fællesskab, samtale, spørgsmål og debat. Nogle gange får vi besøg af mennesker med en tankevækkende livshistorie eller en brændende hjertesag.

Identitet

I modul 3 vil vi følge op på nogle af de emner, vi har arbejdet med i de 3 første moduler, og vi vil give dig mulighed for fordybe dig, så undervisningen kan grundfæste sig og bruges relevant videre i livet. Desuden vil vi sætte fokus på præstationssamfundet, og hvordan det kan påvirke os. Gennem undervisningen får du indsigt og redskaber til at finde din identitet ud fra et grundlæggende kristent menneskesyn.

 

Guds rige

Valgfag i modul 3

Find din passion

I dette fag kan du følge eller forfølge din passion og lade den føre dig i alle retninger. Målet er at du får mulighed for at dyrke noget, du er optaget af. Du skal have en oplevelse af, hvad der sker, når du fordyber dig i din passion. Og du får mulighed for at dele dine indsigter og udsigter med de andre på holdet.

Kreaprojekt/skriveværksted

I dit eget, kreative projekt får du ro til fordybelse og plads til at afprøve vilde ideer, alt efter hvad du har brug for. Her skubbes du ud i at tage din skaberkraft alvorligt og igennem den gå ind i et nærvær med Gud og med dig selv. Du får også mulighed for at udtrykke dig kreativt gennem skrivekunst.

Kajak

Vi vil i dette forløb tage et IPP2 havkajakbevis, hvilket svarer til et kørekort til bil. Beviset udstedes af Dansk Kano- og Kajakforbund og er anerkendt over hele Europa.

Undervisningen vil foregå på smukke Vejle Fjord under beskyttede forhold. Der kræves ingen forudsætninger, kurset er for alle uanset niveau. Så hvis du har lyst at opleve Guds smukke natur fra søsiden, så er det lige et forløb for dig!

Create a Tale

Her vil du komme til at arbejde med udtryk og indhold. Skab en fortælling med det, du laver, hvadenten det er billeder, keramik eller gips. Vi sætter fokus på kreativitet som et sprog, man kan kommunikere igennem.  Vi arbejder undersøgende og eksperimenterende, så alle kan være med. Du har mulighed for selv at være med til at bestemme, hvilket materiale du især vil fordybe dig i samtidig med, at vi sørger for, at du får kendskab til en række forskellige udtryk. Create a tale er også stedet, hvor du kan bearbejde nogle af de indtryk, som du har fået i undervisningen generelt.

Gud og grønne skove

Klimakrise, overforbrug og masseuddøen… Man kan få helt dårlig samvittighed på forhånd. I dette fag vil vi arbejde med klimadannelse på den konstruktive måde. Som kristne har vi den stærkest tænkelige motivation for at engagere os med oprejst pande i den verden, der omgiver os, fordi det ikke er os, der skal redde jorden – det har Jesus gjort; og fordi vi tror, at Gud har givet os ansvar for at forvalte den jord, vi bor på.

Troen og tiden

Når man vil undersøge den tid og kultur, man befinder sig i, er det i særdeleshed relevant at se på denne kulturs brug af medier. Medier er her forstået i ordets bredeste betydning, som et kommunikationsmiddel, der bringer information ud til mange. Derfor vil udgangspunktet for fagets indhold være vor tids forskellige medieplatforme, som vi undersøger for bedre at forstå den tid og kultur, vi lever i.

I dette fag ønsker vi at stå med et ben i vores kulturelle kontekst og et andet ben i vores kristne tradition. Ofte kan man opleve, at det kan være to vidt forskellige verdener, som har svært ved at tale sammen, og derfor kan det gøre, at man enten fjerner sig fra verden eller fjerner sig fra troen. I dette fag skal vi forsøge at rykke tættere på verden og tættere på troen.

Luther genopdaget

I 2017 fejrede vi 500-årsdagen for reformationen. Det gav et fornyet og tiltrængt fokus på, hvad det vil sige at være evangelisk-luthersk. Vi vil i faget ”Luther genopdaget” stille skarpt på betydningen af de lutherske kerneværdier som f.eks. troen alene, Skriften alene, Kristus alene og nåden alene. Vi vil også se på personen Luther, hans kampe, hans sejre og hans nederlag. Vi skal undersøge den historie, der lagde op til reformationstiden, men også arven fra Luther. Hvilken betydning har det lutherske anliggende i dag, og hvor står vi henne i forhold til andre kirkesamfund?

NB: Opdateret 10.01.2022 – ret til ændringer forbeholdes. 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.