Modul 3 (uge 17-23)

I modul 3 er det tid til at lande de mange indsigter og udsigter, som eventyret har bragt med sig. Men også tid til at omsætte indsigt og udsigt til handling. Du kan enten tage dig selv på retræte og vende dig indad, eller du kan tage ud med det gode budskab og berige andre unge gennem lovsangsledelse og forkyndelse.

Som i modul 1 kommer en del af undervisningen til at foregå på tværs af vores tre kurser PASSION, Lovsangsskolen og GDT. Og der vil på en række temadage blive arbejdet tværfagligt.

Fællesfag i modul 3

Tværfaglige temadage

På en række temadage vil vi arbejde tværfagligt eller tematisk med vigtige emner for både troen og livet. Det er dage, som har overskrifterne:

  • Bøn med troens stier
  • Foreningsmarked
  • Vandreretræte
  • Mission i Danmark
  • Discipelskab
  • Guds ledelse

Guds rige

Vi dykker ned i et af de mest centrale begreber i Det Nye Testamente og hos Jesus. For hvad er det for et rige, som er kommet til os? Hvordan lever vi i det? Og hvordan møder Guds Rige vores rige og hverdag?

3 x 3 lektioner

Liv i troen: Karriere og livsroller

De forskellige roller og funktioner, vi udfylder i løbet af vores liv, kalder på al vores engagement og evne. Her udfoldes den største del af vores liv – og Gud er med i det! Men hvordan tjener vi Gud med vores evner og i de opgaver og ansvar, der bliver vores hen ad vejen? Og kan vi måske lære noget om, hvor Gud ønsker, at vi skal tjene ham?

4 x 2 lektioner

Liv i troen: Korsteologi

Giver Gud os alt, hvad vi beder om? Og hvis han ikke gør, er det så, fordi jeg tror for lidt? Og hvordan skal jeg håndtere, at jeg oplever, at Gud er fraværende – måske ikke-eksisterende, når jeg siger, at jeg tror på Gud? Korsteologien forsøger at besvare disse spørgsmål. Og svaret er afgørende for den relation, du kan have til Gud.

4 x 2 lektioner

Højskoleaftner

Hver onsdag aften er der højskoleaften. Her er der fokus på fællesskab, samtale, spørgsmål og debat. Nogle gange får vi besøg af mennesker med en tankevækkende livshistorie eller en brændende hjertesag.

2 lektioner hver onsdag aften

Valgfag i modul 3

Elsk Børkop

Vi vil skabe kontakter til indbyggere i Børkop, der kan trænge til en hjælpende hånd. Det kunne være i børnehaver, i ældreboliger, på plejehjem, hos udsatte familier eller blandt nydanskere. Vi vil øve os i at identificere behov i lokalsamfundet, møde mennesker, hvor de er, og respektfuldt vise næstekærlighed i praksis. En uge i diakoniens tegn.

11 x 2 lektioner

Kultur og kommunikation

Gennem dette forløb får du mulighed for at forberede forkyndelse og dele det med andre. Det kan være mundtligt eller med andre virkemidler. Der indgår to forkyndelsesaftner i forløbet.

12 x 2 lektioner

Ekskursion til Skåne

Vandring langs nogle af Skånes søer. Overnatning i det fri. Mad over bål. Retræte, vandring, ømme muskler. Fællesskab i naturen om Gud, os og dig selv.

4 døgn

Ekskursion til København

Med udgangspunkt i et af Københavns missionshuse tager vi på opdagelse i Danmarks eneste storby. Midt mellem cykler, caféer, læreanstalter, politikere og adelige udøves diakoni af mennesker og fællesskaber, som er motiverede af deres tro på Jesus. Vi skal besøge dem, høre deres historier, gå storbyen tynd, nyde hinandens selskab og sammen forstørre betydningen af vores fælles oplevelser.

4 døgn

Kajak

Vi vil i dette forløb tage et IPP2 havkajakbevis, hvilket svarer til et kørekort til bil. Beviset udstedes af Dansk Kano- og Kajakforbund og er anerkendt over hele Europa. Undervisningen foregår på smukke Vejle Fjord, under beskyttede forhold. Der kræves ingen forudsætninger, kurset er for alle uanset niveau. Så hvis du har lyst til at opleve Guds smukke natur fra søsiden, så er det lige et forløb for dig!

4 x 4 lektioner

Gud og grønne skove

Klimakrise, overforbrug og masseuddøen… Man kan få helt dårlig samvittighed på forhånd. I dette fag vil vi arbejde med klimadannelse på den konstruktive måde. Vi vil sammen opleve, udforske og nyde naturen ved at arbejde med bæredygtige tiltag på højskolens grund og lave lækre sager af årstidens råvarer. Som kristne har vi den stærkest tænkelige motivation for at engagere os med oprejst pande i den verden, der omgiver os, fordi vi har fået et forvalteransvar vel vidende, at det ikke er os, der skal redde jorden – det har Jesus gjort!

4 x 4 lektioner

Create a tale

Skab en fortælling med det, du laver, hvad enten det er billeder, keramik eller gips. Vi sætter fokus på kreativitet som et sprog, man kan kommunikere igennem. Vi arbejder undersøgende og eksperimenterende, så alle kan være med.

4 x 4 lektioner

NB: Opdateret 18.04.2023 – ret til ændringer forbeholdes. 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.