I modul 2 skal vi på eventyr. Vi vil bruge de redskaber og handle på den inspiration, vi har fået med fra modul 1. Du kommer både til at arbejde teoretisk og praktisk med musikken. Samtidig fordyber du dig i, hvordan tjeneste for Gud ser ud i dit liv. Og den sunde, åndelige ballast forstærkes og udbygges gennem bibelfag og undervisning om tro og tjeneste.
I modul 2 er en del af undervisningen fælles med PASSION.
Gud vil os og har skabt en verden, der byder på en fantastisk mængde af eventyr. Vi skal derfor prøve kræfter med en række spændende aktiviteter. Timerne vil ofte starte ud med et teoretisk oplæg; disse kunne handle om: syv gode vaner, KRAM (Kost, rygning, alkohol, motion), sund træning, fællesskab, leg, retræte.
Herefter vil vi gerne have noget sved på panden og ud på eventyr. Det kunne være svedhytter, skydning, geocaching, trailrun, gamle nordiske lege, motionsboksning, discgolf, undervandsjagt, sjov i hallen.
Faget er for os, der ønsker at leve et aktivt og sundt liv. Der kræves ikke nogen forudsætninger for at følge faget. Så hvis du er nysgerrig på, hvordan et sundt og aktivt liv kan leves, så er faget noget for dig.
Johannesevangeliet skiller sig meget ud fra de tre andre evangelier. Johannes havde en helt særlig og meget personlig relation til Jesus. Det er, som om han har forstået Jesus på en særlig dyb måde. Han refererer ikke kun, hvad der er sket, men udfolder betydningen af det skete. Han lader os komme tæt på Jesus som underviser og som samtalepartner. Og han inviterer os til en personlig vandring med Jesus, som han selv vandrede med ham gennem 3 år fysisk og åndeligt resten af sit lange liv.
Paulus skriver dette brev, mens han sidder i fængsel i Rom. I fængslet får han efterretninger om forskellige misforhold i menigheden. Paulus imødegår en usund blanding af filosofi, mysticisme og jødedom ved stærkt at forkynde Kristus og livet i Ham. Jesus er skaber og opretholder. Han er livet, og vi opfordres til at blive rodfæstet og leve i Ham. Vi får et indblik i Paulus’ eget bønsliv. Vi møder konkret advarsel mod falsk gudsdyrkelse og stærk opmuntring til at leve det gode liv ud. Det gælder også i forhold til ikke-troende – hvordan møder vi dem på den gode måde? Mange af de emner Paulus berører i brevet, har stor aktualitet for os i dag.
Hvad er Guds vilje med dit liv og hvad er rigtigt og forkert? Der bliver sat fokus på Guds vejledning ift. relevante områder, som du er med til at vælge. Det kan f.eks. være genmanipulation, abort, dødshjælp, penge eller menneskesyn.
Gudstjenesten er et omdrejningspunkt for den kristnes liv med Gud. Her mødes kristne om bøn, bekendelse, lovsang, forkyndelse, nadver og dåb. Gennem faget vil vi både arbejde med at forstå gudstjenesten – der har rødder helt tilbage til Bibelen – og selv arbejde med at udvikle og bidrage til gudstjenester af forskellig slags i løbet af foråret.
Disse 8 formiddage kommer til at rumme 8 emner af afgørende betydning for en, der tjener med lovsang i et kristent fællesskab: Lederidentitet, menighedsledelse (Kultur i menigheden), Lovsangsrummet, retorik, Ud i verden (profetisk, temperatur på tiden), Teamarbejde (strukturelt og åndeligt), Genrer i tekst og musik, Ventiler (Sjælesorg, tekster og ledelse) og Sangskrivning.
Gennem læsning af de vigtigste 100 tekster i Bibelen vil vi i løbet af foråret få et billede af Bibelens røde tråd. Forløbet giver mulighed for at vælge mellem forskellige bibeloversættelser og du kan enten vælge at læse eller at lytte dig gennem bibelafsnittene.
I modul 2 handler undervisningen i identitet om mødet med de andre. Dette møde giver dig uvurderlig indsigt i, hvem du selv er, og dermed hvordan du møder de andre i lyset af temaer som skyld, skam, tilgivelse og genoprejsning. Undervisningen er båret af at forstå sig selv ud fra et grundlæggende kristent menneskesyn.
I modul 2 fortsætter du, dit sammenspilshold og din underviser med at udvikle jer som sammenspilsgruppe. Her vil du få de sammenbrud, der vil bringe dig frem til de gennembrud, som vil lede dig til at tilbede Gud med dit instrument eller din sang. Og her vil du bygge dig selv op til et stærkt og brugbart redskab for andres møde med Gud gennem lovsang.
En kreativ og bibelnær vandring ind i påskens budskab med hele kroppen. Vi skal arbejde os ind i centrale påsketekster og måske lade tekstinspirationerne udfolde sig kreativt, musikalsk, i billeder og lyd eller i et skriveværksted, hvor du selv sætter ord på dine påsketanker. Temadagene slutter med en påskecafe, hvor vi lader os inspirere af hinandens påsketing og -tanker.
Hver onsdag aften er der højskoleaften. Her er der fokus på fællesskab, samtale, spørgsmål og debat. Nogle gange får vi besøg af mennesker med en tankevækkende livshistorie eller en brændende hjertesag.
Valgfaget strækker sig over 4 uger. Du kan fortsætte din fordybelse i billedværkstedet fra modul 1 og arbejde mere selvstændigt på baggrund af tilegnede teknikker. Du kan også stå på her. Uanset vil du få et nyt sprog til at arbejde med og udtrykke indsigt og erkendelse.
I dette fag vil vi gå på opdagelse i, hvad Det Nye Testamente lærer os om nådegaver, hvad nådegaveudrustning betyder for vores tjeneste, og hvilke nådegaver vi hver især er udrustet med.
NB: Opdateret 26.11.2020 – ret til ændringer forbeholdes.