Outdoortur

På vores outdoortur tager vi afsted en uge i forhåbentligt skønt sensommervejr. Vi nyder Guds smukke natur med undervisning, stilletid, fællesskab og aktiviteter.

I forskellige undervisningsblokke får vi bl.a. mulighed for at beskue Himmelbjerget fra vandsiden iført redningsvest i vores kajakker, der lydløst bryder det spejlblanke vand på Gudenåen. Er man ekstra modig, kan man med klatreselen godt spændt ind om livet fra trætoppene holde øje med kajakkerne, mens de driver ned af åen.

Der er også tid til fordybelse gennem pilgrimsvandring og kreativ udfoldelse, når vi i naturen, kun med skovens naturlige ingredienser, skaber kunstværker, der med tiden vil undre og forbløffe forbipasserende, mens det langsomt vil nedbrydes af vind og vejr.

Du er selv med til at bestemme hvor “outdoor” din outdoortur skal være. Vi bor nemlig i vores “egen” lejr på en campingplads beliggende helt ned til Gudenåen og her er der mulighed for flere forskellige overnatningstyper afhængigt af dit temperament. De fleste vælger at sove i bivuak eller hængekøje, men du har også mulighed for at sove i et af skolens “glamping-telte” eller på et af campingpladsens værelser.

På campingpladsen er der adgang til tekøkken, bad og fine toiletforhold. Der er også en cafe og mulighed for at foretage mindre indkøb på campingpladsen. Hver morgen er der mulighed for at begynde dagen med en morgendukkert i Gudenåen, og vi slutter gerne dagen af om bålet med fællessang, andagt og underholdning. 

Prøv et solo-døgn

Et af ugens højdepunkter er et frivilligt solo-døgn, hvor du får mulighed for en overnatning i skoven helt på egen hånd. Kun den medbragte presenning, madpakke, sovepose og et stearinlys gør dig selskab det næste døgn – men når du vender tilbage til lejrpladsen i morgen tidlig, vil det være med en følelse i kroppen, som havde du netop vundet “Alene i vildmarken”.

Turen plejer at være et højdepunkt både for outdoornørder, men også for dig der er normalt ikke ser dig selv som “udemenneske.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.