Gud & grønne skove

Kajak, klatring, mountainbike, bushcraft, skab i naturen, vinterbadning, friluftsliv, svedehytter, bøn, bålmad, håb, stilhed, tid, ro,  shelter, hængekøje, skål i kaffe,  grøn teologi, grønlændervending, rapelling, volley, puls, adrenalin, fællesskab, refleksion, solnedgang, solopgang, trailrun, vandretur, æblerov, æblemost, uv-jagt, eventyr, legebarn, “tommel op”, bæredygtighed, grøn teologi, tro, liv, Gud og grønne skove

 I Gud og grønne skove vil vi lære den legeplads som Gud har givet os i naturen bedre at kende, vi vil udforske naturen, os selv og vores krop. Bruge den krop Gud har skabt os i – finde og være de legesyge børn de fleste af os går og gemmer på inderst inde, og som vi tror Gud elsker at se os udfolde!

 Vi vil udfordre os selv og flytte grænser. Vi vil reflektere og fordybe os, og vi vil gøre det sammen. Til glæde for os selv, hinanden og fællesskabet.  

Gud og grønne skove er både praktiske og “outdoorsy” fag som kajak, mtb og klatring, men også kreative og mere teoretiske fag som fx bæredygtighed, at handle med håb og grøn teologi er en del af konceptet Gud & grønne skove. 

Desuden får vi berøring med Gud & grønne skove gennem fællesfag, en temadag  og ikke mindst i vores ugelange Gud & grønne skove-tur til Skyttehusets Outdoorcamp ved Silkeborgsøerne. 

Gud & grønne skove-tur

På vores Gud & grønne skove-tur tager vi afsted en uge i forhåbentligt skønt sensommervejr. Vi nyder Guds smukke natur med undervisning, stilletid, fællesskab og aktiviteter.

I forskellige undervisningsblokke får vi bl.a. mulighed for at beskue Himmelbjerget fra vandsiden iført redningsvest i vores kajakker, der lydløst bryder det spejlblanke vand på Gudenåen. Er man ekstra modig, kan man med klatreselen godt spændt ind om livet fra trætoppene holde øje med kajakkerne, mens de driver ned af åen.

Der er også tid til fordybelse gennem pilgrimsvandring og kreativ udfoldelse, når vi i naturen, kun med skovens naturlige ingredienser, skaber kunstværker, der med tiden vil undre og forbløffe forbipasserende, mens det langsomt nedbrydes af vind og vejr.

Du er selv med til at bestemme hvor “outdoor” din Gud & grønne skove-tur skal være. Vi bor nemlig i vores “egen” lejr på en campingplads beliggende helt ned til Gudenåen og her er der mulighed for flere forskellige overnatningstyper afhængigt af dit temperament. De fleste vælger at sove i bivuak eller hængekøje, men du har også mulighed for at sove i et af skolens “glamping-telte” eller på et af campingpladsens værelser.

På campingpladsen er der adgang til tekøkken, bad og fine toiletforhold. Der er også en cafe og mulighed for at foretage mindre indkøb på campingpladsen. Hver morgen er der mulighed for at begynde dagen med en morgendukkert i Gudenåen, og vi slutter gerne dagen af om bålet med fællessang, andagt og underholdning. 

Prøv et solo-døgn

Et af ugens højdepunkter er et frivilligt solo-døgn, hvor du får mulighed for en overnatning i skoven helt på egen hånd. Kun den medbragte presenning, madpakke, sovepose og et stearinlys gør dig selskab det næste døgn – men når du vender tilbage til lejrpladsen i morgen tidlig, vil det være med en følelse i kroppen, som havde du netop vundet “Alene i vildmarken”.

Turen plejer at være et højdepunkt både for outdoornørder, men også for dig der er normalt ikke ser dig selv som “udemenneske”.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.