Temaet er: "Hvor det nye liv sig rører"
OBS: Kurset er fuldt booket. Derfor tilmelding til venteliste.
Download infofolder for Seniorhøjskole her.
Fællestimer med Merete og Henrik Laursen om lovsang og bøn.
Merete er uddannet operasanger og Henrik er præst ved Vigerslev Kirke.
Massoud Fouroozandeh er født i Teheran i 1970. Han er tidligere muslim, men er i dag konverteret til kristendommen. Da krigen mellem Iran og Irak rasede, blev Massoud som 15-årig indkaldt til militærtjeneste, men Massoud fandt krigen både absurd og meningsløs og tog, med den ene fod i gips, flugten til Tyrkiet og kort efter til Danmark.
Massoud fik sin studentereksamen, studerede international markedsøkonomi, og startede sin egen virksomhed, som han drev i fem år, indtil Jesus viste sig for ham i en bemærkelsesværdig drøm og kaldte ham til tjeneste.
I 1997 blev Massoud daglig leder af missionsbevægelsen Church of Love, en multietnisk missionsbevægelse i stor vækst, som i oktober 2014 blev anderkendt af kirkeministeriet som Danmarks første migrant-valgmenighed i Folkekirken.
“Først den ene vej og så den anden vej”
…Er titlen på en dansk børnesang, men det er også beskrivelsen af hvordan arbejdet med international mission har udviklet sig de sidste 70+ år.
Da de første missionærer rejste til Afrika havde de et klart mål om at bringe evangeliet videre så mennesker oplevede et livsforvandlende møde med Jesus Kristus. I dag er evangeliet rakt og nogle af verdens største lutherske kirker er i dag at finde på det afrikanske kontinent. Men hvorfor bliver missionsselskaberne ved med stadig at samle penge ind og stadig ved med at sende missionærer til Afrika. Hvad drejer international mission sig om i dag? Hvad tager danske missionærer med ud, og hvad tager de med hjem igen?
Tuja Berg er International pædagog og frivillig koordinator. Hun er ansat i Priomissio og har erfaring med mission på 4 forskellige kontinenter i 6 forskellige lande for danske og internationale organisationer.
Niels Jørn Fogh er præst i Lindehøj Kirke i Herlev og tidligere KFS sekretær.
Nielse Jørn Fogh vil give os syn for at engagere sine sognebørn i sognemission/evangelisation
Onsdag er udflugtsdag: Koldinghus
Vi skal opleve det over 750 år gamle slot, som gennem århundreder var et af landets vigtigste kongeslotte. I dag er Koldinghus et moderne museum og en seværdighed i verdensklasse med en prisbelønnet restaurering og store internationale særudstillinger.
Minikoncert – glimt fra en sangkarriere.
Merete Laursen, der bl.a. har sunget i DR Koncertkoret, Den Jyske Operas Kor, Det Kongelige Operakor og på Det Ny Teater i København
Hanne er lærer og har bl.a. undervist indvandrere. Hun er tidligere præstefrue på Fur. Desuden er hun medstifter af KFS sammen med hendes mand, Flemming Frøkjær Jensen. Hun har også skrevet flere bøger sammen med Flemming, bl.a. andagtsbogen Guds folk. Hanne er også engageret i Dansk Armeniermissionen
Foredrag ved Børge Haahr Andersen, rektor på DBI.
“Som barn troede jeg, at jyder var omtalt i Bibelen. Det viste sig at være jøder. Jeg har efterhånden boet næsten 40 år i København, men er og forbliver præget af min jyske fortid. Hvordan jeg er det, vil jeg forsøge at sætte ord på i et foredrag om min hjemegn, et portræt af de personer, som har præget mig, og hvordan min troshistorie er blevet præget af den bagage, jeg fik med hjemmefra
Så syng da, Danmark, lad hjertet tale.
Nærmere program følger.
Kurset begynder søndag d. 28. august. Vi er klar til at tage imod dig mellem kl. 16 og 17. Kurset slutter lørdag d. 3. september med middagsmad.
Prisen forudsætter deltagelse i hele kurset med overnatning på skolen.
Du får tilsendt en faktura, som skal betales senest d. 1. august. Ved afmelding inden d. 1. august betales et gebyr på 500 kr. Ved afmelding efter d. 1. august betales halvdelen af kursusprisen.
Du indkvarteres på eget værelse på skolens nyrenoverede kollegium. En del værelser er beboet af elever på skolens lange kursus, men ryddet til udlån. Har du din ægtefælle med, vil I så vidt muligt få to enkeltværelser med delt bad og toilet. Kollegiet er i to plan. Giv besked ved tilmelding, hvis du er gangbesværet og ønsker indkvartering i stueplan.
Dyne, pude, håndklæde og linned medbringes eller kan lejes ved tilmelding. Dyne og pude koster 60 kr., håndklæde og linned koster 175 kr.
Ved afrejse rengøres værelset – eller du kan for 85 kr. få værelset rengjort. Dette afregnes ved afrejse.
Vi spiser godt på seniorhøjskole. Seks måltider om dagen. Giv besked ved tilmelding, hvis du har behov for særlig diæt.
Vi har en lille sportshal, som vi bruger til morgengymnastik, badminton eller volleyball. Medbring indendørs sko, badmintonketcher og bolde, hvis du gerne vil slå dig løs i hallen i pauserne. Højskolen ligger naturskønt og er let at komme til i bil eller med tog.
Kursusleder: Højskolelærer Peder O.R. Kølle og Margit Skov
Vi ser frem til fællesskabet med dig på årets seniorhøjskole.