Seniorhøjskole

Temaet er: "Til pris for menneskets forsoner"

Pris: 3.850 kr.

30. august - 05. september

Max 60 deltagere

Vi ønsker med årets tema at fokusere på Bibelen og dens budskab om forsoning. Forsoning mennesker imellem og forsoning mellem Gud og mennesker.

Tilmelding så vidt muligt inden 1. juli 2020.

Velkommen på seniorhøjskole

Seniorhøjskolen er for dig, der gerne vil nyde en uge i et kristent fællesskab med andre seniorer omkring inspirerende undervisning ved engagerede foredragsholdere.  

Kurset afholdes i trygge og naturskønne omgivelser på Børkop Højskole, hvortil der er let adgang med såvel bil som tog.

Der tilsendes faktura, som betales senest 1. august. Ved afmelding inden 1. august betales et gebyr på 500 kr. Ved afmelding efter 1. august betales halvdelen af kursusprisen.

Man indlogeres på eget værelse. Dyne, pude, håndklæde og linned kan lejes ved tilmelding. I tilmelding gives besked om eventuelt behov for særlig diæt eller indkvartering i stueplan (for gangbesværede).

Kursusledere er højskolelærer Peder O.R. Kølle og forstander Robert Bladt. Vi ser frem til fællesskabet med dig på årets seniorhøjskole.

Program

Formiddagens bibeltimer

Formiddagens bibeltimer tager udgangspunkt i Apostlenes Gerninger og holdes på skift af de to kursusledere, højskolelærer Peder O.R. Kølle, Vejle og højskoleforstander Robert Bladt, Børkop.

Sognepræst Bent Skovhus Christensen: “Mennesker, Gud mødte”

“Gud mødte mennesker på Bibelens tid, og han møder mennesker i dag. Jeg vil dele nogle af de historier, om mennesker, der tog et skridt ind i livet med Gud,” fortæller Bent om sit bidrag. Vi vil også sammen bruge tid på at tænke på mennesker, som vi hver især har mødt gennem livet. Mennesker, som er blevet mødt af Gud, mennesker som er kommet til tro. Måske bliver vi også mindet om mennesker, som vi skal bede for eller udfordres til at dele liv med. Måske skal vi dele vores eget livsvidnesbyrd med hinanden, for vi er også selv mennesker, Gud har mødt.

Pensioneret sognepræst og passioneret ravsamler Thomas Kristensen: “Rav – Guds små smil”

“Jeg er fascineret af rav, for det glimter så meget. Det er Guds små smil i naturen. Rav er blevet min dør ud i naturen,” fortæller Thomas. Han er blevet en passioneret ravsamlet og har skrevet om sin passion i bogen “Det store i det små”. “Jeg kan mærke, at adrenalinen pumper i kroppen, om det vil lykkes mig at finde rav. Jeg bliver så bidt af det, at jeg helt glemmer tiden, eller at jeg fryser om fingrene.” På seniorhøjskole vil Thomas vise os, hvordan rav er et konkret og håndgribeligt vidnesbyrd om Guds åbenbaring af sin herlighed i det skabte. Og måske får vi også et hint eller to, hvis vi selv har lyst at begive os ud i naturen.

Fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen: “Alle vil jo bare elskes. En livstidsfanges historie og en vens tanker”

“I 2018 udgav jeg sammen med Lars Irgens Petersen bogen ‘Alle vil jo bare elskes’. Lars slog i 2003 en anden mand ihjel. Det skete i forbindelse med en smugleraktion med 13 ton hash fra Marokko til Danmark. Drabet var kynisk og nøje planlagt. Set med menneskelige briller krydser han den grænse, hvor tilgivelse ikke længere synes mulig. I foredraget fortæller jeg om mit møde med Lars og reflekterer over emner som skam, skyld, tilgivelse, empati, fremmedgørelse og ondskab.”

Klaus Højgaard Laursen fra Bibelen Live: “Bjergprædikenen Live”

Bjergprædikenen er formentlig den mest citerede tale i verdenshistorien. Den tager 20 minutter at lytte til, men et helt liv er ikke nok til at blive færdig med den. Klaus siger om sit foredrag: “Jeg vil introducere talen, fremføre den og give mulighed for en samtale om denne vigtige tale, der bl.a. udfordrer os, når Jesus siger: ‘Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og prise jeres fader, som er i himlene!’ “

Udflugt til Dybbøl og grænselandet

Onsdag er udflugtsdag. Vi tager sammen afsted i bus til Dybbøl, hvor der blandt andet venter os en rundvisning på Historiecenter Dybbøl Banke. Dybbøl er også et udgangspunkt for at overveje, hvad der skal til, for at mennesker lader sig forsone med hinanden efter dybe sår og brud. Læs mere om dagen i undermenuen

Husmor Inger Terp Randrup: “Forsoning i litteraturen”

Når man bliver opmærksom på det, er forsoning et tilbagevendende tema i mange romaner, biografier og fortællinger. Forsoning mennesker imellem, forsoning med Gud eller mangel på forsoning. Inger siger: “Jeg har personligt en stor glæde ved litteratur, som jeg håber at kunne give videre. Både romaner og biografier, som jeg gerne lystlæser. Også gennem min uddannelse i litteraturhistorie og billedkunst har jeg fået en indgang til en verden fuld af oplevelser og historier, der sætter livet i perspektiv og giver hjælp til at reflektere over livets store spørgsmål.”

Konsulent for kreativ forkyndelse Helle Noer: “Forsoning i kunsten”

Helle arbejder som konsulent for kreativ forkyndelse i Indre Mission og elsker at sætte kunsten i spil blandt konfirmander, forkyndere og mange andre. Desuden er hun selv udøvende kunstner og arbejder med bibelske og almene temaer gennem sine værker. Med udgangspunkt i sin egen kunst og kunst i almindelighed vil hun vise, hvordan kunsten kan være inspireret af Bibelen og spejle dens budskab som en pris til menneskets forsoner.

Skuespiller Lone Hertz: “Salmer til livet”

Lone Hertz er en af de skuespillere, vi holder så meget af for hendes livsbekræftende og håbefulde tilgang til livet – alle dets skyggesider til trods. På teateret og i film har hun spillet det lette og lyse og det mørke og dystre. Det samme kan man vel sige om hendes liv. Vi kender hendes stemme fra indlæsningen af Det Nye Testamente eller har måske hørt hende fremføre Johannes’ Åbenbaring. Om dette foredrag siger hun selv: “Poetiske ord, som har båret mig igennem lys og mørke. Lyt til disse pragt-ord – og jeg fortæller, hvad de betyder for mig. Og la’ os så synge dem sammen! Bagefter taler vi sammen om tro – og alt muligt andet.”

Krea-bibelkursus

På vej til festen

Temaet er: "På vej til festen"

Pris: 3.900 kr.

21. - 27. juni

Max 25 deltagere

Pige-feriefridage

Tid til nærvær

Temaet er: "Tid til nærvær".

Pris: 1.590 kr.

06. - 08. oktober

Max 60 deltagere

Outdoor – Kajak og klatring

Kom med på eventyr

Nyhed!

Pris: 4.100 kr.

21. - 27. juni

Max 25 deltagere

Få eksklusive tilbud på mail

Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi. Men hvis vi keder os lidt og stykker et godt tilbud sammen, så kan du blive den første, der får det at vide.