Tema: "Hverdagsliv og håb - med Jesus i øjenhøjde"
Seniorhøjskolen er for dig, der gerne vil nyde en uge i et kristent fællesskab med andre seniorer omkring inspirerende undervisning ved engagerede foredragsholdere.
Med temaet “Hverdagsliv og håb – med Jesus i øjenhøjde” vil vi fokusere på det levende håb, som Bibelen forkynder. Et håb, der skal hjælpe os med at navigere i hverdagen her og nu, men også et håb der skal give os et sundt himmelperspektiv. Håbet er knyttet til Jesu liv, død, opstandelse, himmelfart og genkomst. Jesus ønsker, at vi møder ham i øjenhøjde, for at dele liv, håb og evighed.
Kursusledere: Margit Skov Pedersen og Peder Kølle vil være dine kursusledere på Seniorhøjskole 2025
Kursusugen byder på morgensamlinger ved forstander Robert Bladt og højskolelærer Peder Kølle, som vil rette fokus mod Jesus, hverdagen og håbet. Derudover har vi et utroligt spændende program foran os, hvor vi har inviteret flere spændende foredragsholdere til at komme og inspirere os:
Jens Ole Christensen, tidligere forstander på KFS’s ledertræningscenter, generalsekretær i LM og sognepræst i Nazareth, vil holde oplægget “At se verden gennem korset”.
Bodil F. Skjøtt, som har været missionær i Liberia og generalsekretær i Israelsmissionen, vil introducere os for to kvinder, Abigail fra Det Gamle Testamente og Johanna fra Det Nye Testamente, der begge møder Gud i øjenhøjde.
Sognepræst Samuel Skadkær-Munch fra Sommersted vil dele fra noget af sin musikalske rejse, hvor han under coronatiden komponerede nye melodier til gamle salmer. Hans tema er: “Sange til hjertet – gamle sange på nye melodier”.
Helene Svinth Mathiassen, lærer på Børkop Højskole, vil tage os med på “En rejse gennem sorg og krise med håb”.
Sognepræst Steen Søvndal fra Grindsted vil dykke ned i emnet: “Håb til de håbløse.”
Henrik Blicher, pædagog og leder af Gefionsgården, vil dele sit dramatiske livsvidnesbyrd.
Endelig vil pastor emeritus Preben Kok, forfatter og tidligere sygehuspræst, tale “Om den dybeste frihed, om at give op og komme videre”.
Torsdag tager vi på udflugt! Destination hedder Ribe, en spændende by med dybe historiske og kristne rødder.
Lørdag efttermiddag vil der være mulighed for at vælge mellem flere forskellige tilbud: Vandretur, Snak om tro, Bibelland og “Sange jeg ikke glemmer” ved Henrik H. Dideriksen
Kurset begynder mandag d. 1. september. Vi er klar til at tage imod dig mellem kl. 16 og 17. Kurset slutter søndag d. 7. september med gudstjeneste og middagsmad.
Prisen forudsætter deltagelse i hele kurset med overnatning på skolen.
Når kurset er fuldt booket, sender vi depositumopkrævning (dog senest i maj), og i juni sender vi oplysninger om betaling af resten af kurset.
Du indkvarteres på eget værelse på skolens nyrenoverede kollegium. En del værelser er beboet af elever på skolens lange kursus, men ryddet til udlån. Har du din ægtefælle med, vil I så vidt muligt få to enkeltværelser med delt bad og toilet. Kollegiet er i to plan. Giv besked ved tilmelding, hvis du er gangbesværet og ønsker indkvartering i stueplan.
Dyne, pude, håndklæde og linned medbringes eller kan lejes ved tilmelding. Dyne og pude koster 65 kr., håndklæde og linned koster 190 kr.
Ved afrejse rengøres værelset – eller du kan mod betaling få eleverne til at rengøre det. Dette afregnes ved afrejse.
Vi spiser godt på seniorhøjskole. Seks måltider om dagen. Giv besked ved tilmelding, hvis du har behov for særlig diæt.
Vi har en lille sportshal, som vi bruger til morgengymnastik, badminton eller volleyball. Medbring indendørs sko, badmintonketcher og bolde, hvis du gerne vil slå dig løs i hallen i pauserne. Højskolen ligger naturskønt og er let at komme til i bil eller med tog.
Vi ser frem til fællesskabet med dig på årets seniorhøjskole.