Børkop Højskole

Del denne

Seniorhøjskole

Seniorhøjskole 2019 er fra søndag d. 1. september til lørdag d. 7. september. Temaet er: "Midt iblandt os er Guds rige"

Seniorhøjskole 2019

Program for kurset kan downloades her.

 

Tilmelding sker via dette link.

 

Vi skal gennem undervisningen se på Guds Rige fra forskellige vinkler. Kunstner Peter Brandes undersøger, hvilken form Guds rige tager.

Lektor Leif Andersen vil se på Guds rige, der vender alting på hovedet.

Sognepræst Bent Oluf Damm fortæller om Bibelens og sine egne duer.

Ann-Mari og Sten Nielsen fortæller om Gud midt i livets største kriser.

Højskolemanden Jesper Moesbøl fortæller og synger med os fra Højskolesangbogen og fortæller om deres betydning for fællesskab og samfundsværdier.

Kunstner Ketty Dahl fortæller om Guds rige i kunsten.

Og sammen med fritidsforkynder Johan Schmidt Larsen vil vi spejle os i kendte personligheders trosfortællinger.

 

Onsdag er udflugtsdag i bus. Et spritnyt koncept "Food Walk" er på menuen, hvor guide Jan Baltzersen fører os gennem Vejle og smager på nogle af specialbutikkernes delikatesser, mens vi hører om Vejle før og nu (ekstra betaling). En anden mulighed er Byvandring Vejle med guide Stine Lønbæk, hvor vi hører om Vejles ældste historie. Tredje mulighed er en rundvisning på Vejle Havn og Fjordenhus ved tidl. drifts- og anlægschef Arne Mølgaard, der har været med til at lægge planerne for det nye Vejle Havn. Alle kommer til at besøge Vejle Missionshus og Nørremarkskirken med udsmykning af Peter Brandes.

 

Desuden får vi besøg af Margit Skov og Erik Back Pedersen, der vil synge med os fra Sange og Salmer. Formiddagens bibeltimer er over Jesu Gudsrigelignelser ved kursuslederne.

 

Seniorhøjskolen er for dig, der gerne vil nyde en uge i et kristens fællesskab med andre seniorer omkring inspirerende undervisning ved engagerede foredragsholdere. 

 

Der er plads til max 65 deltager. Kurset afholdes i trygge og naturskønne omgivelser på Børkop Højskole, hvortil der er let adgang med såvel bil som tog. 

 

Prisen er 3.850 kr. Der tilsendes faktura. Man indlogeres på eget værelse. Dyne, pude, håndklæde og linned kan evt. lejes. I tilmelding gives besked om eventuelt behov for særlig diæt eller indkvartering i stueplan (for gangbesværede).

 

Kursusledere er højskolelærer Peder Kølle og forstander Robert Bladt. Vi ser frem til fællesskabet med dig på årets seniorhøjskole.

Vokseværk