Seniorhøjskole (Kursus fuldt booket)

Temaet er: "Fremtid og håb"

Pris: 3.850 kr.

22. - 28. august

Max 60 deltagere

OBS: Alle pladser til dette års Seniorhøjskole er nu optaget. Vi optager ikke flere på ventelisten.

Vi ønsker med årets tema at fokusere på Bibelen og dens budskab om fremtid og håb.

Tilmelding skal så vidt muligt skulle ske inden 1. juli 2021.

Velkommen på seniorhøjskole

Seniorhøjskolen er for dig, der gerne vil nyde en uge i et kristent fællesskab med andre seniorer omkring inspirerende undervisning ved engagerede foredragsholdere.  

Programmet vil løbende blive opdateret herinde.

Program

Bibeltimer v/lærer Peder Kølle, forstander Robert Bladt og missionær Arne Nørgaard ud fra kurset tema: ”Fremtid og håb”

Mandag d. 23. august: ”Abraham” v/Peder Kølle

Tirsdag d. 24. august ”David” v/Robert Bladt

Torsdag d. 26. august: ”Jeremias” v/Robert Bladt

Fredag d. 27. august: ”Timotheus” v/Peder Kølle

Lørdag d. 28. august: ”Apostlen Peter” v/Arne Nørgaard

Ph.d. og tidl. biskop Steen Skovsgaard: ”Dommedag i islam og kristendom”

”Den islamiske dommedagsprædikant ved, hvordan han skal skræmme sine tilhørere, men han ved ikke, hvad han skal gøre med dem, når de er helt og fuldt grebet af frygt.”

Udsagnet stammer fra David Cook og er citeret af Steen Skovsgaard på den hjemmeside, hvor han har delt tanker og overvejelser, mens han har arbejdet med at færdiggøre en Ph.d.-afhandling om dommedag i islam og kristendom til forsvar i 2020. Som kristne tror vi på dommedag. Men hvad er det for en dag? Og kan vi lære noget om, hvad den er og ikke er, når vi sammenligner med islams syn på dommedag?

Arne Andreasen: ”Herre, lys os hjem”

En eftermiddag i selskab med Arne Andreasen, hvor vi synger en blanding af Arnes egne sange og traditionelle sange/salmer.

Flemming Baatz Kristensen: “Præsten som håbets ambassadør – historier fra et præsteliv”

Flemming har i mere end en generation været sognepræst i Sct. Pauls kirke, midt i Aarhus. Et præsteliv med mange møder med mennesker i vidt forskellige livssituationer og under forskellige vilkår. Flemming vil dele ud af sine erfaringer med at møde alle mennesker med det kristne håb, som kan holdes frem i en hvilken som helst situation, fordi det bygger på ham, der har brudt dødens magt.

Dan K. Månsson: ”Kan Kirken give livshjælp? Kan institutioner give håb?”

At kirken kan give tro, håb og kærlighed, er vi kendt med. Livshjælp er noget andet, i hvert fald hvis den bliver konkret som socialhjælp, kontanthjælp, psykologhjælp, afvænning. Vi forventer, at kirken giver håb, mens institutioner giver livshjælp. Men kan det omvendte også være tilfældet?

Udflugt

Onsdag er udflugtsdag. Vi skal besøge Horsens Statsfængsel, hvor vi får en rundvisning og hører nogle af de spektakulære historier, som knytter sig til stedet. Efterfølgende besøger vi Den Genfundne Bro. En jernbanebro over Gudenåen, som blev dækket til og næsten glemt, men nu er et attraktivt udflugtsmål.

Jørgen Hedager Nielsen: ”Håb til håbløse”

På baggrund af vidnesbyrdene i bogen ”Forsoning i kløfternes land” deles vidnesbyrd fra jøder og palæstinensere, der fandt håbet i mødet med ”fjenden”. Et håbefuldt foredrag om det evangeliske håb, som kan give mennesker håb midt i håbløse situationer.

Ingeborg Kappelgaard: ”Mennesker jeg mødte”

Livsbekræftende historier om betydningsfulde møder mellem mennesker.

Filmaften

Vi ser den stærke og meget roste klassiker: ”En verden udenfor”. En film om en mands ophold i et af USA’s mest berygtede fængsler.

Generalsekretær i Ordet & Israel, Ole Andersen: ”Jesu triumf – og vores”

Ole Andersen har gennem mange års ansættelse i Ordet & Israel sat Jesu genkomst og det kristne håb på dagsordenen blandt kristne. På seniorhøjskole får vi lov til sammen med Ole at dykke ned i den bibelske undervisning om genkomsten som den ultimative triumf – for Jesus og for os. Over to samlinger vil vi lade det bibelske håb fylde os med glæde og forventning og sige til hinanden som de første kristne: Kom, Herre Jesus! (Åb 22,20)

  1. samling: Triumftoget ved Jesu genkomst (1 Thess 4,13-18)
  2. samling: Livet på den nye jord (Åb 21,1-8)

Valgfri eftermiddag

  1. Del tro v/Arne Nørgaard
  2. Strikkecafé
  3. Gåtur til Trelde Næs

Praktiske oplysninger

Ankomst og afrejse

Kurset begynder søndag d. 22. august. Vi er klar til at tage imod dig mellem kl. 16 og 17. Kurset slutter lørdag d. 28. august med middagsmad.

Betaling

Du får tilsendt en faktura, som skal betales senest d. 1. august. Ved afmelding inden d. 1. august betales et gebyr på 500 kr. Ved afmelding efter d. 1. august betales halvdelen af kursusprisen.

Indkvartering

Du indkvarteres på eget værelse på skolens nyrenoverede kollegium. En del værelser er beboet af elever på skolens lange kursus, men ryddet til udlån. Har du din ægtefælle med, vil I så vidt muligt få to enkeltværelser med delt bad og toilet. Kollegiet er i to plan. Giv besked ved tilmelding, hvis du er gangbesværet og ønsker indkvartering i stueplan.

Dyne, pude, håndklæde og linned medbringes eller kan lejes ved tilmelding. Dyne og pude koster 60 kr., håndklæde og linned koster 175 kr.

Ved afrejse rengøres værelset – eller du kan for 85 kr. få værelset rengjort. Dette afregnes ved afrejse.

Kost

Vi spiser godt på seniorhøjskole. Seks måltider om dagen. Giv besked ved tilmelding, hvis du har behov for særlig diæt.

Faciliteter

Vi har en lille sportshal, som vi bruger til morgengymnastik, badminton eller volleyball. Medbring indendørs sko, badmintonketcher og bolde, hvis du gerne vil slå dig løs i hallen i pauserne. Højskolen ligger naturskønt og er let at komme til i bil eller med tog.

Medvirkende

Kursusleder: Højskolelærer Peder O.R. Kølle

Ses vi?

Vi ser frem til fællesskabet med dig på årets seniorhøjskole.

MÆRK (Krea- og Outdoor-bibelkursus)

Pris: 3.975 kr.

26. juni - 02. juli 2022

Max 55 deltagere

Kursus i sjælesorg

Mestring sammen med Mesteren

Pris: 7.995 kr.

27. marts - 09. april 2022

Max 24 deltagere

Seniorrejsekursus Rom

Pris: 14.500 kr.

28. februar - 12. marts 2022

Max 40 deltagere

Pige-feriefridage

Et åndehul i hverdagen

04. - 06. oktober

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.