Børkop Højskole

Del denne

Modul 3: Kald

Motto: Slap af til du møder hvalen

Tobias Arent

Se bagom og få stærkere relationer
"Jeg har oplevet, at jeg ser og møder andre på en anden og bedre måde, efter jeg har lært mere om identitet og psykologi. Jeg er bedre til at se bagom. En bemærkning, der før ville gøre mig ked af det, går nu først gennem hovedet, så jeg forstår, hvorfor en anden siger, som han gør. Det har gjort mine relationer stærkere." Tobias Arendt Laursen, elev F18

 

I tredje modul vil vi særligt arbejde med kaldet, valgfrihedens tyranni og modet til at prioritere.

 

Den bibelske grundfortælling for modul 3 er Jonas' Bog. Profeten Jonas fik et tydeligt vink med en vognstang om, at Gud ønskede ham til Nineve. Hvis Gud virkelig vil have dig et bestemt sted hen, har han rigeligt med venner og hvaler til at hjælpe sig. Men hvordan ser Guds kald og ledelse ud i livets og troens små og store valg?

 

FÆLLESFAG I MODUL 3

 

Etik

Hvad er Guds vilje med dit liv og hvad er rigtigt og forkert? Der bliver sat fokus på Guds vejledning ift. relevante områder, som du er med til at vælge. Det kan fx være genmanipu­lation, abort, døds­hjælp, penge eller menneskesyn.

 

Identitet

Vores relationer er afgørende for, hvem vi er. I både 3. og 4. modul vil identitetsundervisningen fokusere på, hvordan vi skaber, fastholder og udvikler gode og stærke relationer. Herunder inddrages også kønsidentitet og parforhold. Gennem undervisningen får du indsigt og redskaber til at finde din identitet ud fra et grundlæggende kristent menneskesyn.

 

Liv i troen: Karriere og livsroller - og ritualer

Luthers måde at tænke om vores roller og beskæftigelse, det Luther kaldte livet "i kald og stand", vil vi fordybe os i, fordi der heri er god hjælp til at forstå, hvad det er, Gud kalder os til.

Desuden vil vi arbejde med de ritualer, som folkekirken har for livets store begivenheder og bidrage til en gudstjeneste i Sct. Michaelis Kirke, Fredericia, sammen med sognepræst Kristoffer Bruun Simonsen.

 

På opdagelse i Ny Testamente

Det Nye Testamente er en fascinerende samling af skrifter fra det første århundrede. De rummer vidnesbyrdene om den opstandne Jesus og udforsker konsekvenserne for vores overbevisninger og den måde, vi lever vores liv på. Her går vi på opdagelse og får et overblik - særligt over de nytestamentelig skrifter, som vi ikke arbejder med i den øvrige undervisning.

 

Højskoleaftner

Hver onsdag aften er der højskoleaften. Her får vi besøg udefra og oplever troen "Fra en anden vinkel". Vi har paneldebat, spørgsmålsaften eller bearbejder temaer, der har betydning for vores fællesskab. Alt sammen i bibelhøjskolens ånd med "øjet, som det skabtes, himmelvendt, lysvågent for alt skønt og stort herneden" (N.F.S. Grundtvig).

 

Studietur til København

En indtryksfuld tur, hvor du vil møde mennesker og steder i København, som vil udfordre din tænkning om, hvordan passion for Jesus ser ud. Diakoni, mission, musik, sang oplevet i et fællesskab med mennesker, du har fulgtes med i en højskolehverdag gennem flere måneder. Bedre bliver det ikke!

 

VALGFAG I MODUL 3

 

Nådegaverne

I dette fag vil vi gå på opdagelse i, hvad Det Nye Testamente lærer os om nådegaver, hvad nådegaveudrustning betyder for vores tjeneste, og hvilke nådegaver vi hver især er udrustet med.

 

Active Living I

Faget for dig, der vil leve livet aktivt. I dette fag får du nye perspektiver på og praktiske øvelser omkring det, der gør, at vi kan lægge "år til livet - og liv til årene". Om fysisk og mental sundhed i teori og praksis.

 

Go Creative II

Valgfaget strækker sig over 2 moduler og giver grundlæggende introduktion til nye materialer og udtryksformer.

 

Sammenspil og lovsang II

Strækker som over 2 moduler og giver mulighed for fordybelse i musikalsk udfoldelse samt opbygning af teoretisk viden, der gør det muligt at udforske det musikalske univers.

 

Outreach

Kirken har et stående kald til ikke at have nok i sig selv. Vi skal række ud mod mennesker omkring os med konkret hjælp og barmhjertighed og med det fantastiske evangelium om Jesu kærlighed. I dette valgfag vil vi sammen arbejde med at række ud mod mennesker omkring os.

 

Johannes' Åbenbaring

Bibelens sidste skrift kan synes som en lukket bog for mange. Valgfaget hjælper dig derfor med at finde hovedlinjerne: Alvoren og dommen, håbet og trøsten. Bogen er spækket med symbolsprog, som handler om noget virkeligt. Andre dele af bogen er meget mere enkle, end du måske tror

 

Træklatring

Faget sætter fokus på kroppen som Guds skaberværk, ved at udforske kroppens styrke, fysik og balanceevne. Du får viden og kendskab til disse igennem introduktioner og klatringsøvelser i sværhedsgrad tilpasset til dig.

 

Parforhold

Et fag for ægtepar og kærestepar. Om alle de vidunderlige og vanskelige oplevelser i relationen mellem mand og kvinde: Kommunikation, seksualitet, prioriteringer og meget mere. Har du en kæreste, som ikke går på højskolen, er vedkommende velkommen til at deltage i dette valgfag.

 

Musikproduktion

I dette valgfag vil vi indspille nogle numre, måske noget, du selv har skrevet? Og gennem processen bliver du dus med at arbejde med optagelse og produktion af musik og sang.

 

 

NB: Ret til ændringer forbeholdes. 

Vokseværk