Børkop Højskole

Del denne

Modul 4: Kald

Motto: Slap af til du møder hvalen

Tobias Arent

Se bagom og få stærkere relationer
"Jeg har oplevet, at jeg ser og møder andre på en anden og bedre måde, efter jeg har lært mere om identitet og psykologi. Jeg er bedre til at se bagom. En bemærkning, der før ville gøre mig ked af det, går nu først gennem hovedet, så jeg forstår, hvorfor en anden siger, som han gør. Det har gjort mine relationer stærkere." Tobias Arendt Laursen, elev F18

 

I fjerde modul vil vi særligt arbejde med kaldet, valgfrihedens tyranni og modet til at prioritere.

 

Den bibelske grundfortælling for modul 4 er Jonas' Bog. Profeten Jonas fik et tydeligt vink med en vognstang om, at Gud ønskede ham til Nineve. Hvis Gud virkelig vil have dig et bestemt sted hen, har han rigeligt med venner og hvaler til at hjælpe sig. Men hvordan ser Guds kald og ledelse ud i livets og troens små og store valg?

 

FÆLLESFAG I MODUL 4

 

Etik

Hvad er Guds vilje med dit liv og hvad er rigtigt og forkert? Der bliver sat fokus på Guds vejledning ift. relevante områder, som du er med til at vælge. Det kan fx være genmanipu­lation, abort, døds­hjælp, penge eller menneskesyn.

 

Identitet

Vores relationer er afgørende for, hvem vi er. I både 3. og 4. modul vil identitetsundervisningen fokusere på, hvordan vi skaber, fastholder og udvikler gode og stærke relationer. Herunder inddrages også kønsidentitet og parforhold. Gennem undervisningen får du indsigt og redskaber til at finde din identitet ud fra et grundlæggende kristent menneskesyn.

 

Liv i troen: Karriere og livsroller - og ritualer

Luthers måde at tænke om vores roller og beskæftigelse, det Luther kaldte livet "i kald og stand", vil vi fordybe os i, fordi der heri er god hjælp til at forstå, hvad det er, Gud kalder os til.

Samtidig vil vi arbejde med de ritualer, som folkekirken har for livets store begivenheder. Heri er god hjælp til at forstå sig selv som menneske i livets overgange og trøst og perspektiv for ethvert menneskeliv.

 

Pastoralbrevene

Enkelte af Paulus' breve i Det Nye Testamente er skrevet til nære medarbejdere. Her møder vi personlig og fortrolig vejledning fra en kirkeleder til hans yngre elev. Heri er ogå masser af inspiration og konkret vejledning for os til at bevare det rette fokus og træffe de gode valg i vores liv og tjeneste for Gud.

 

Foreningsmarked

En dag med besøg af en lang række foreninger, som ud fra et kristent værdigrundlag arbejder for en værdig sag. Gennem peptalks, samtaler og konkrete tilbud får du mulighed for at teste, hvad dit hjerte er i brand for, og hvad Gud kalder dig til at engagere dig i.

 

Højskoleaftner

Hver onsdag aften er der højskoleaften. Vi skal lytte til et bibelforedrag, have paneldebat, spørgsmålsaften eller noget helt fjerde. Alt sammen i bibelhøjskolens ånd med "øjet, som det skabtes, himmelvendt, lysvågent for alt skønt og stort herneden" (N.F.S. Grundtvig).

 

VALGFAG I MODUL 4

 

Nådegaverne

I dette fag vil vi gå på opdagelse i, hvad Det Nye Testamente lærer os om nådegaver, hvad nådegaveudrustning betyder for vores tjeneste, og hvilke nådegaver vi hver især er udrustet med.

 

Active Living III

Det sunde liv skal leves - også i vinterhalvåret! Der vil være mad på bål, vintermotion, navigation, hyggelige aktiviteter - alt sammen noget som giver kropsbevidsthed, nærhed til naturen og kontakt til dem, jeg er sammen med.

 

Go Creative II

En fortsættelse fra modul 3.

 

Lovsang og kirke II

En fortsættelse fra modul 3.

 

Diakoni

... er kirkens ord for den barmhjertighedstjeneste, alle kristne er kaldet til at tage del i for vores medmennesker. Der vil både blive ser på diakoni teoretisk og der forberedes en diakonidag, som alle elever på holdet bidrager til.

 

Kajak

Gennem dette forløb får du mulighed for at tage kajakbevis. Der kræves ingen forkundskaber.

 

Foto

Her er faget for dig, der godt kan lide at tage billeder. Lær at tage et godt billede og lær at forbedre det med digital fotoredigering. Faget udruster dig teoretisk og giver dig konkret praktisk erfaring. Det kræver ikke specielle forudsætninger eller udstyr - vi begynder, der hvor du er.

 

Lovsangsledelse

Her vil vi gå igennem nogle forskellige aspekter af det, at tjene med musik i kirken i dag. Hvordan gør vi i Danmark? Hvad gør man andre steder? Hvilke sange skal vi vælge? Hvorfor synger vi? I løbet af dette valgfag vil vi spille musik, til brug for fællessang i menigheden, og vi vil undersøge helt konkrete metoder som kan hjælpe dig når du skal lede andre i sang til og om Gud.

 

 NB: Ret til ændringer forbeholdes. 

Vokseværk