Modul 3: Fordybelse

Motto: Kend dit hellige bjerg og bestig det

I tredje modul vil vi særligt arbejde med at få gode vaner, lære at singletaske, bevæge os langt ind i Guds ord og slutte fred med os selv og Gud.

Mathilde erfarede at få fred i sjælen – gennem stilhed
“2 timers stilletid på IMB. Hver dag! Dét er lang tid. For lang tid? Gennem stilheden har jeg oplevet at blive flyttet fra tanker om perfektionisme, forventningspres og travlhed til at blive fyldt af en ro, en fred. Ikke hvilken som helst fred. En sjælefred, som kun Gud kan give, når jeg søger ham og giver ham plads i stilheden.” 

Mathilde Kruse Madsen, elev F18

Den bibelske grundfortælling for modul 3 er 1. Kongebog kapitel 19, vers 1-18. Efter at profeten Elias er blevet reddet fra at sulte, har stået ansigt til ansigt med afgudsprofeter og er blevet personligt forfulgt af den hævntørstige dronning Jesabel, møder han Gud ved Det Hellige Bjerg i den sagte susen.

Fællesfag i modul 3

Troslære og gudsbillede

Vi fortsætter studiet af den kristne tros grundlag. I modul 3 vil vi særligt se på den kristne tro “udefra” i et forsøg på at forstå de forudsætninger, den kristne tro hviler på. Men også for at holde dem op imod de forudsætninger andre virkelighedsforståelser hviler på og sammenligne og vurdere deres bæreevne.

Identitet

Vores relationer er afgørende for, hvem vi er. I både 3. og 4. modul vil identitetsundervisningen fokusere på, hvordan vi skaber, fastholder og udvikler gode og stærke relationer. Herunder inddrages også kønsidentitet og parforhold. Gennem undervisningen får du indsigt og redskaber til at finde din identitet ud fra et grundlæggende kristent menneskesyn.

Romerbrevet

Et af de væsentligste breve i Det Nye Testamente til forståelsen af, hvad den kristne tro er. Her i tredje modul går vi igennem de sidste 8 kapitler, som både giver indblik i Guds frelsesplan og giver vejledning til livet som kristen og i det kristne fællesskab.

Liv i troen: Korsteologi

Hvorfor oplever jeg, at Gud skjuler sig, når jeg har brug for ham? Hvorfor belønner – eller straffer – Gud mig ikke, når jeg fortjener det? Hvorfor er det som om tro altid følges med anfægtelse og tvivl? Korsteologien hjælper os med at sætte ord på og forholde os til det kristne liv som det er i virkelighedens verden og til at forstå, hvorfor herlighedsteologi er så fatal.

Højskoleaftner

Hver onsdag aften er der højskoleaften. Her er der fokus på fællesskab, samtale, spørgsmål og debat. Nogle gange får vi besøg af mennesker med en tankevækkende livshistorie eller en brændende hjertesag.

Valgfag i modul 3

Go Creative II

Valgfaget strækker sig over 2 moduler. Du kan fortsætte din fordybelse i det kreative værksted fra modul 1-2 og arbejde mere selvstændigt på baggrund af tilegnede teknikker. Du kan også stå på her og vil så få grundlæggende introduktion til genstandstegning, farvelære og komposition, forskellige udtryk på papir og lærred og i det hele taget: et nyt sprog til at arbejde med og udtrykke indsigt og erkendelse.

Sammenspil og lovsang II

Du får mulighed for at dygtiggøre dig og fordybe dig yderligere i sammenspil med fokus på lovsang og fællessang i det kristne fællesskab. Du kan også stå på her. Vi arbejder med ledelse af fællessang, ledelse af et team af musikere, musik i gudstjenesten, valg af sange ud fra et teologisk perspektiv, opbygning af lovsangsaftener. Valgfaget strækker sig over 2 moduler.

Johannes’ Åbenbaring

Bibelens sidste skrift kan synes som en lukket bog for mange. Valgfaget hjælper dig derfor med at finde hovedlinjerne: Alvoren og dommen, håbet og trøsten. Bogen er spækket med symbolsprog, som handler om noget virkeligt. Andre dele af bogen er meget mere enkle, end du måske tror

Trosforsvar

Dette valgfag klæder dig på til mødet med mennesker, som stiller sig kritisk over for din tro. Du vil få værktøjer, så du kan give relevante svar, når der stilles kritiske spørgsmål. Samtidig vil du blive introduceret til væsentlige argumenter for kristendommens troværdighed.

Bibelprojekt

Dette projekt er din mulighed for individuel fordybelse i et af de emner eller problemstillinger fra livets og troens verden, som du er optaget af. Undervejs vil du få vejledning og sparring.

Mountainbike

Du kommer til at modtage basal introduktion til mountainbike, hvorefter du udfordres af de danske skove og vegetationer. Navigation bliver her en integreret del. Introduktion til gps navigation, kortlæsning og sporløs færden, er derfor selvskrevet.

Sangskrivning/komposition

Du arbejder med at skrive din egen sang og opføre den foran et publikum. Du bliver sat i gang gennem små øvelser i tekstskrivning og kompostion inden du kaster dig ud i dit eget projekt.

Active Living II

Nye perspektiver på og praktiske øvelser omkring det, der gør, at vi kan lægge “år til livet – og liv til årene”. Om fysisk og mental sundhed i teori og praksis.

Bibelsk lederskab

I dette fag går vi på opdagelse i, hvordan lederskab ser ud i Bibelen og hvad vi kan lære af de bibelske ledere. Men vi lader os også inspirere af moderne ledelsesteori fra Stephen Covey til Bent Jakobsen.

Kreativt projekt/skriveværksted

I dit eget, kreative projekt får du ro til fordybelse og plads til at afprøve vilde ideer, alt efter hvad du har brug for. Her skubbes du ud i at tage din skaberkraft alvorligt og igennem den gå ind i et nærvær med Gud og med dig selv. Du får også mulighed for at udtrykke dig kreativt gennem skrivekunst.

NB: Opdateret 13.8.2019 – ret til ændringer forbeholdes. 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.