Udflugt til Dybbøl

På udflugtsdagen tager vi til Dybbøl, hvor vi bl.a. får en rundvisning på Historiecenter Dybbøl Banke og hører historien om krigen i 1864 – en krig, der forandrede Danmark for altid.

2020 er 100-års jubilæet for genforeningen af Danmark og Sønderjylland (eller Nordschleswig, hvis man spørger en tysksindet). Vejen til forsoning i grænselandet har været lang og krævet tålmodighed og overbærenhed og fordret plads til modstridende overbevisninger. De danske og tyske mindretal og deres fællesskaber syd og nord for grænsen er et vidnesbyrd om denne proces.

Splittelsen blev grundlagt i Slaget ved Dybbøl. I jubilæumsåret er der gjort ekstra meget ud af at fortælle historien. Vi skal bl.a. besøge Dybbøl Banke og have en rundvisning, som hedder: Slagtebænk Dybbøl. Om den skriver Historiecenter Dybbøl Banke:

Slagtebænk Dybbøl

Vi fortæller historien om krigen i 1864, så du får et stort udbytte, uanset hvor meget du ved om krigen i forvejen. Vi gør historien nærværende med besøg i vores skanse (kampområdet) og den rekonstruerede soldaterby. Vi fortæller om soldaternes vilkår og den militære taktik under krigen, og vi demonstrerer soldaternes udrustning.

Til slut viser vi filmen om et af de afgørende slag i 1864.

I Slagtebænk Dybbøl lader vi detaljerne give liv til helheden. I fortællingen om det enkelte menneske sætter vi den store historie i perspektiv.

Varighed

2 timer

Få eksklusive tilbud på mail

Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi. Men hvis vi keder os lidt og stykker et godt tilbud sammen, så kan du blive den første, der får det at vide.