MÆRK (Krea-bibelkursus)

Pris: 4.200 kr.

24. - 30. juni

Max 50 deltagere

Et kursus for sanser og skaberglæde – hvor vi arbejder skabende med forskellige materialer.

Årets Tema: Lovprisning, et tillidsfuldt samvær med Gud.

MÆRK er et kursus for alle sanser, hvor du selv er med til at forme indhold og udtryk. Du får mulighed for at gå på opdagelse i din tro og gudsrelation. Du kan fordybe dig i et af fire forskellige spor, som alle leder dig gennem fantasifulde indtryk til kreative udtryk.

På kurset vil vi undersøge og afprøve temaet gennem morgenens bibeltime og de mange timer på værkstederne. Vi vil inddrage materialer, sanser og teknikker, og så har vi fundet en række inspirerende og dygtige undervisere, som vil være de primære undervisere på hvert deres spor.

De fire spor:

Abstrakt og ekspressivt maleri v. Neil Tye

Neil Tye

Neil arbejder som kunstner og har været langt omkring, både i verden og i kunsten. Han stammer oprindeligt fra England, men har boet i Danmark i mange år.
Neil vil undervise i abstrakt og ekspressivt maler. Med store armbevægelser, leg, farveglæde og nysgerrighed, vil han føre os med ind i maleriets verden. Vi skal undersøge det som et selvstændigt udtryk, som en samtale med Gud og som en måde at opdage og erfare nyt om liv og tro. Lade farver, former og bevægelser blive en del af lovprisningen. Neil har masser af undervisnings erfaring og en smittende skaberglæde.

Glasværksted v. Helle Viftrup

Helle har arbejdet med glas på forskellig måder siden 1994 og på kurset her vil vi give den gas. Vi vil arbejde med glassets mange udtryk, gennem små støbninger, fusing, sakking og hvor inspirationen ellers vil lede os hen.
Vi vil lade lyset danse i glasset og bruge det i en nysgerrig lovprisning. Vi vil kombinere det med andre materialer, der hvor det giver mening. Vi vil også arbejde med at udvikle tanker, stemninger og ideer til små færdige udtryk.
Skolen har valgt at lukke glasværkstedet, så dette er sidste chance for at benytte alle de muligheder værkstedet rummer. 

Helle vil give plads til nysgerrigheden og undersøge glassets mange muligheder. 

Skab i naturen v. Lone Gottenborg Jacobsen

Lone underviser til dagligt på Børkop Højskole, som leder af det kreative værksted. Hun vil, med inspiration i Guds skaberværk led ind i, at vi arbejde med alle sanser og opleve skaberglæde, fordi vi er skabt til at skabe, og fordi Guds skaberværk har så meget godt at minde os om. Vi vil se, hvordan naturens materialer sten, træ, ler, metaller mv. kan være med til at give håb, trøst, taknemmelighed og mening i en kristen og kreativ kontekst. Vi skal eksperimentere med skulpturelle designs med indhold. Da ler er et af de materialer vi bruger, bliver der mulighed for rakubrænding. Lone underviser med nærvær og blik for de små og store fortællinger.

Lerværksted v. Elisabeth Baron

Elisabeth kommer fra Holland. Hun er billedkunstner og kreativ coach. Hun arbejder med både billeder, 3D collager og skulpturer i ler. Udtryk hun også vejleder i, på de kreative retræter hun organiserer. 

På kurset her vil hun undervise i intuitive modellering med ler. Hendes ønske er at du skal lære noget nyt om dig selv, ved at eksperimentere med ler og derigennem vokse i erkendelse og tillid.
Hun vil starte undervisningen med et tema eller et bibelvers og derfra give mulighed for at undersøge materialets muligheder og inspiration og så se hvor det fører hen.

Målet for hendes undervisningen er, at den enkelte må opdage glæden og styrken i sin kreativitet. At det må bringe os tættere på os selv, på vore hjerter og på Gud. At finde og forstærke passionen gennem kreativ tænkning. At fordybe sig i et smukt naturmateriale som  ler er både meget afslappende og samtidigt udfordrende. 

Elisabeth vil på en sød og kærlig måde undervise på et letforståeligt engelsk. 

Praktiske oplysninger

På MÆRK vil din primære undervisning finde sted på dit valgte spor, hvor vi vil være nysgerrige, lære, afprøve og skabe, i en fri og glad atmosfære. Udover workshops på de enkelte spor er der i dagsprogrammet også sat tid af til stilletid, fordybelse og mulighed for at arbejde selvstændigt.

Bibeltimerne afholdes på tværs af alle spor af forskellige lærere, der til dagligt er tilknyttet skolen. Søndag er der friluftsgudstjeneste ved Robert Bladt, og sidst på ugen slutter vi af med fest- og deleaften og en afsluttende fernisering.

Prisen forudsætter deltagelse i hele kurset med overnatning på skolen.

Prisen inkluderer indkvartering på enkeltværelse, hvor du evt. deler bad og toilet med en anden kursist. Alle måltider, undervisning, udflugter og materialer til fælles opgaver. Er du elev på et af F23-kurserne, kan du få rabat på MÆRK-kurset.

Følg med her på siden, hvor der løbende vil komme mere information.

Ses vi?

Vi glæder os til at byde ind i et farverigt, spændende, legende, nysgerrigt, skabende univers.

Seniorhøjskole

Temaet er: "Sat fri"

Pris: 4.100 kr.

28. august - 03. september

Max 64 deltagere

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.