Bidragydere

Helga og Bent Oluf Damm har gennem mange år været rejseledere for Felix Rejser med ture til Middelhavsområdet bl.a. til Rom. De vil dele gode rejsetips og oplevelser fra Rom og i det hele taget være med til at gøre os rejseklar. Til daglig er Bent Oluf sognepræst i Nr. Løgum i Sønderjylland.

Elisabeth Hartman Evald er kunsthistoriker og teolog med stort kendskab til spiritualitet og den katolske kirke. Hun vil give os et indblik i kunsthistorien især den del, der har relation til Rom. Byen har i mange år været en magnet for kunstnere og kunstsamlere og i Pavestaten finder vi en af verdens største og mest betydningsfulde kunstsamlinger.

Kurt Larsen er dr.theol. og underviser til dagligt i kirkehistorie på Menighedsfakultetet i Aarhus. Rom har en enestående plads i kirkehistorien. Lige fra den første kristne pinse, hvor vi hører om jøder, der kom fra Rom og apostlen Peter og Paulus, der ender deres mission i Rom. Kurt vil give os højdepunkter og trække tydelige linjer op til den kirkelige situation i dag, en vandring, hvor vi også skal omkring den magtfulde pavekirke i Middelalderen og oprettelsen af Vatikanstaten i 1870.

Som kursus/rejseleder og underviser vil bibelskolelærer Peder Kølle stå for morgenbibeltimer, der tager fat i centrale temaer fra Paulus’ brev til romerne. Peders egen interesse og passion for Rom går 45 år tilbage, hvor han som ganske ung besøgte ”Den evige Stad” for første gang. Han vil gennem undervisningen give en oversigt over Roms historie, især de mange hundrede år, hvor byen var verdens centrum som hovedstad for Romerriget. Vi skal også se Rom og Romerriget ud fra jødernes og de første kristnes synsvinkel og hvordan de oplevede denne besættelsesmagt. Og vi vil se, hvordan evangeliet kunne brede sig ud i alverden fra Jerusalem, via datidens omfattende vejnet. Som bekendt fører alle veje til Rom og det er også her Apostlenes Gerninger slutter. Vi vil efter nogle gode og intense undervisningsdage på Børkop Bibelhøjskole følge i Paulus’ fodspor og drage (flyve) til Rom.

Turen til Rom gennemføres i samarbejde med Felix Rejser og Indre Missions Seniorarbejde. Seniorkonsulent Henrik Klitlund Nielsen, der gennem mange år har arbejdet som rejsearrangør og leder af Felix Rejser, er med som rejseleder på turen til Rom.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.